Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
19.1 °C 40%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Από το ΑΤΜ του Μέγκα στο ATM του ΣΚΑΙ …
Ημερομηνία: 1/3/2019, 08:49 - Εμφανίσεις: 51

Της Μ. Παπαχριστούδη
 Τον Ιούνιο του 2015, το Μέγκα μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων –με ταυτόχρονη προβολή εικόνας φυσικά– μια γιαγιά η οποία «υπερασπιζόταν» ένα ΑΤΜ από την επιδρομή τρομοκρατημένων πολιτών ενόψει της επερχόμενης οικονομικής καταστροφής λόγω του «Όχι» στους εκβιασμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη συνέχεια, βεβαίως, αποδείχθηκε πως η εικόνα προερχόταν από τη Νότια Αφρική, το κανάλι αυτογελοιοποίηθηκε και τιμωρήθηκε με πρόστιμο από το ΕΣΡ. Τον Φεβρουάριο του 2019, ήταν ο ΣΚΑΙ που πρόβαλε μια τηλεοπτική απόπειρα ανάληψης ποσού 100.000 ευρώ από ΑΤΜ για να λοιδορήσει το δάνειο Πολάκη.
 Ο ρεπόρτερ του σταθμού αποδέχθηκε τον ρόλο του γελωτοποιού και έτσι γελοιοποιήθηκε ο ίδιος δημοσίως, απλώς και μόνο για να εξυπηρετηθεί η σκληρή προπαγάνδα του εργοδότη του υπέρ της ΝΔ και εναντίον της κυβέρνησης. Στην πρώτη περίπτωση ξέσπασε σκληρή ιδεολογική μάχη, αποκαλύφθηκε ο ρόλος του καναλιού, αναδείχθηκε ο κυρίαρχος ρόλος των Μέσων στη χειραγώγηση και η λειτουργία του Μέγκα ως ερπύστριας στον οδοστρωτήρα διάλυσης της χώρας και της οικονομίας από δανειστές, ΕΕ και τα μνημόνια που επέβαλαν. Στην τελευταία περίπτωση, ξέσπασε στα κοινωνικά δίκτυα μια «πλάκα» άνευ προηγουμένου, χωρίς καμία ιδεολογική αναφορά, χωρίς αποκάλυψη του ρόλου των Μέσων, λες και είναι πια φυσικό φαινόμενο η ταύτιση τηλεοπτικών σταθμών, ΜΜΕ, δημοσιογράφων-υπαλλήλων τους και στελεχών με τα πάσης φύσης κομματικά συμφέροντα. Ένα φαινόμενο που στο σύνολο τους οι δημοσιογράφοι αποδέχθηκαν, χωρίς καμία μαζική αντίσταση ή αντίδραση… Σε αυτό, ακριβώς, το σημείο εντοπίζουμε μια κύρια διαφορά στα τέσσερα αυτά χρόνια σε ό,τι αφορά τη δημοσιογραφία.
Οι σημαντικές έννοιες της προπαγάνδας και της χειραγώγησης στον κυρίαρχο λόγο της επικοινωνίας σταδιακά και με δόλο αντικαταστάθηκαν από την ουδέτερη και αμφίσημη έννοια των fake news! Πρόκειται για ένα νέο όρο, που εισήχθη από κυρίαρχες και συστημικές «δεξαμενές σκέψης» της ΕΕ, ο οποίος αξιοποιείται και χρησιμοποιείται από την κυρίαρχη πολιτική προπαγάνδα για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα συμφέροντα, αποκρύπτοντας παράλληλα τις πραγματικές προθέσεις της χειραγώγησης.

Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
ARTICLES
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
19.1 °C 40%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies