Πραγματοποιήθηκε η 5η θεματική διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου με θέμα «Πολιτική, η Διαχείριση της Βίας». Ημερομηνία:
5/10/2016, 11:27 - Εμφανίσεις: 264
|09:06
Με μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχτηκε το κοινό την έναρξη των διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου όπου πραγματοποιήθηκε η 5η θεματική διάλεξη με θέμα: «Πολιτική, η Διαχείριση της Βίας» και ομιλητή τον πολιτικό επιστήμονα και αρθρογράφο κ. Ελευθέριο Κουσούλη.....
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων
Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α
Τ.Κ. 15127 Μελίσσια Μελίσσια, 5 Οκτωβρίου 2016
Τηλ: 2132050015-17-18
Φαξ : 2132050039
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – 183
ΘΕΜΑ: Πραγματοποιήθηκε η 5η θεματική διάλεξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου με θέμα «Πολιτική, η Διαχείριση της Βίας».
Με μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχτηκε το κοινό την έναρξη των διαλέξεων του Ελεύθερου Πανεπιστημίου για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου όπου πραγματοποιήθηκε η 5η θεματική διάλεξη με θέμα: «Πολιτική, η Διαχείριση της Βίας» και ομιλητή τον πολιτικό επιστήμονα και αρθρογράφο κ. Ελευθέριο Κουσούλη.
Την εκδήλωση προλόγισε και συντόνισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Πεντέλης κ. Άντα Μπούσουλα - Χάνου η οποία παρουσίασε τους νέους θεματικούς κύκλους του Ελεύθερου Πανεπιστημίου καθώς και τους αντίστοιχους εισηγητές επισημαίνοντας ότι σκοπός αυτή τη χρονιά είναι πλέον των θεματικών διαλέξεων να καλυφθούν ανάγκες της δια βίου μάθησης και πνευματικής καλλιέργειας των πολιτών στο πλαίσιο της αξιακής κοινωνικής συνοχής.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην έννοια της πολιτικής την οποία και διαχώρισε από την έννοια της εξουσίας επισημαίνοντας ότι κυρίως μέσω του λόγου και θεσμικών κανόνων η πολιτική θα μπορούσε να συμβάλλει στον έλεγχο των κάθε μορφής συγκρούσεων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων κ. Χρήστος Κάπας, ο κ. Πάτροκλος Κουδούνης, μέλος του Δ.Σ. ΕΒΕΑ και πολιτευτής της Ν.Δ., ο Επίτιμος Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Γιώργος Σανιδάς, ο Αντιπτέραρχος ε.α. κ. Νικόλαος Νόκας, ο Στρατηγός ε.α. κ. Χρήστος Τόϊλος, η κα Χρυσούλα Μπάμπου μέλος Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής, η κα Αγνή Ζώη μέλος Δ.Σ. ΟΚΠΑ και υπεύθυνη Αιμοδοσίας Δήμου Πεντέλης, η κα Άννα Βενιέρη μέλος Δ.Σ. ΟΚΠΑ, εκπρόσωποι συλλόγων: Ένωση Ποντίων Μελισσίων κ. Κωνσταντίνος Μωϋσίδης, Πολιτιστικός Σύλλογος Πελοποννησίων Πεντέλης κ. Νικόλαος Καμπέρης, Πολιτιστικός Σύλλογος Λαλητάδες ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Τζαμτζής, Σύνδεσμος Μικρασιατών-Γκιουλμπαξιωτών «Νέα Ροδώνη» κ. Χρήστος Κάζος, η κα Μαρία Τσιντάνου, πρώην Διευθύντρια Λυκείου Νέας Πεντέλης και Σύλλογος Γονέων Νέας Πεντέλης κ. Γιώργος Παπακωστάκης.