Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
19 °C 68%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Τοπικά νέα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Ο Δικαστικός Αγώνας του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη για τις Αποζημιώσεις της Τουρκίας για τις Φωτιές του 1995 στο Πεντελικό
Ημερομηνία: 16/4/2015, 11:33 - Εμφανίσεις: 214

|11:30


Εθνικό και Διεθνές Ενδιαφέρον για την ενέργεια του Δήμου Πεντέλης και του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη να διεκδικήσει από την Τουρκία αποζημιώσεις για τα καμένα στο Πεντελικό το 1995......



 



 









ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ



ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ



Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων



Δ/νση : Καλαμβόκη 2Α



Τ.Κ. 15127 Μελίσσια                                                                                   Μελίσσια 16 Απριλίου 2015



Τηλ: 2132050015-17-18



Φαξ : 2132050039













Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.







 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 119





ΘΕΜΑ: Ο Δικαστικός Αγώνας του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη για τις Αποζημιώσεις της Τουρκίας για τις Φωτιές του 1995 στο Πεντελικό 



 



Εθνικό και Διεθνές Ενδιαφέρον για την ενέργεια του Δήμου Πεντέλης και του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη να διεκδικήσει από την Τουρκία αποζημιώσεις για τα καμένα στο Πεντελικό το 1995.



 



Συνημμένα:





Δημοσίευμα της Hurriyet (12/4)  

Δημοσίευμα της Daily Sabah 

Non paper (Άτυπη μετάφραση του δημοσιεύματος της Hurriyet)

Δημοσίευμα RealNews (11/4)



 



 



Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων 



















 



Συνημμένο 1  



Δημοσίευμα της Hurriyet (12/4)  



Link: http://www.hurriyet.com.tr/dunya/28713893.asp  





Συνημμένο 2



Δημοσίευμα της Daily Sabah 



Link:http://www.dailysabah.com/nation/2015/04/12/greek-mayor-blames-turkey-for-fire-seeks-payout 





Συνημμένο 3



 



Non paper



(Άτυπη μετάφραση του δημοσιεύματος της Hurriyet)



 



«Για την αποζημίωση που ζητάει από την Τουρκία ο Δήμαρχος Πεντέλης»





Στο θέμα της αποζημίωσης που ζητά ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης από την Τουρκία, για τις καταστροφικές πυρκαγιές του 1995, αναφέρονται τουρκικά ΜΜΕ.



Η Hurriyet (12/4) στην πρώτη σελίδα έχει βασικό θέμα με τον τρίστηλο τίτλο: «Δίκη για την Τουρκία για την φωτιά» και τον υπέρτιτλο: «Ο Έλληνας δήμαρχος ζητάει 557 εκατ. λίρες».



Γράφει ότι ένας δήμαρχος ξεκίνησε δίκη για αποζημίωση από την Τουρκία με τον ισχυρισμό ότι έκαψε τα δάση (ενώ παράλληλα το συνδέει με κινήσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο οποίος – όπως γράφει η εφημερίδα ζητάει από τη Γερμανία αποζημίωση για τον πόλεμο).



Το άρθρο επισημαίνει ότι ο Δήμαρχος Πεντέλης παρουσιάζει ως αποδεικτικό στοιχείο τα λόγια του πρώην Π/Θ της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος σύμφωνα με δηλώσεις του το 2011 είχε αναφερθεί στις πυρκαγιές δασών στην Ελλάδα, είπε: «Οι Τούρκοι πράκτορες το 1995 είχαν κάψει τα δάση μας και θα πρέπει για αυτό η Τουρκία να καταβάλει αποζημίωση 200 εκατ. ευρώ».



Η εφημερίδα θυμίζει ότι ο τότε Π/Θ Γιλμάζ σύμφωνα με δηλώσεις του στην εφ/δα Birgun στις 23 Δεκεμβρίου 2011 είχε πει: «Όλες οι πληροφορίες εκτός των κρατικών μυστικών υπάρχουν στη έκθεση Σουσουρλούκ». Η Αθήνα για τις δηλώσεις αυτές είχε ζητήσει πληροφορίες από την Τουρκία. Ο Μεσούτ Γιλμάζ έπειτα από την μεγάλη αντίδραση που επιδείχτηκε το 2011 είχε πει: «Υπήρχαν πληροφορίες ότι οι πυρκαγιές στην Τουρκία είχαν σχέση με την ελληνική μυστική υπηρεσία και εγώ είπα πως η διάδοση των πληροφοριών πριν οριστικοποιηθούν θα χαλάσει τις σχέσεις. Το θέμα διαστρεβλώθηκε τελείως και η υπόθεση θυσιάστηκε με τις φήμες».



Ακολούθως του δημοσιεύματος στις εσωτερικές σελίδες γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση με την ελπίδα ότι θα μηδενίσει το χρέος της στο ΔΝΤ και στην ΕΕ ζήτησε αποζημίωση για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο από τη Γερμανία ύψους 276 δις ευρώ και ο Δήμαρχος της Πεντέλης με τον ισχυρισμό ότι η πυρκαγιά δασών πριν 20 χρόνια είχε προκληθεί από Τούρκους πράκτορες, ζήτησε από την Τουρκία αποζημίωση ύψους 200 εκατ. ευρώ. Το αν θα ξεκινήσει ή όχι δίκη για το συγκεκριμένο θέμα θα εξαρτηθεί από την απόφαση του δικαστηρίου. Σύμφωνα με τα ελληνικά ΜΜΕ ο Δήμος της Πεντέλης αποτάθηκε στο Δικαστήριο με τον ισχυρισμό ότι η πυρκαγιά στις 21 Ιουλίου 1995 στην Πεντέλη ήταν ενέργεια των Τούρκων πρακτόρων. Η κατηγορία αυτή στηρίχτηκε σύμφωνα με δηλώσεις που είχε κάνει ο πρώην Π/Θ Μεσούτ Γιλμάζ στις 23 Δεκεμβρίου 2011 στην εφ/δα Birgun.



Ο Γιλμάζ είχε αναφερθεί στη έκθεση του σκανδάλου Σουσουρλούκ που είχε ετοιμαστεί κατά την Πρωθυπουργία της Τανσού Τσιλέρ, τη δεκαετία του 1990 και είχε τονίσει: «Όλες οι πληροφορίες πέραν των κρατικών μυστικών υπάρχουν στην έκθεση (εννοώντας την έκθεση Σουσουρλούκ). Εκείνα όμως που είναι κρατικά μυστικά, η ενέργεια πραξικοπήματος στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα δασών στην Ελλάδα, είναι εκτός».



Μετά τις δηλώσεις του Γιλμάζ είχε ξεσπάσει τότε μεγάλος θόρυβος στην Αθήνα και ο Μεσούτ Γιλμάζ είπε: «Εκείνο που εννοούσα είχε σχέση με τις πυρκαγιές δασών στην Τουρκία. Υπήρχαν κάποιες αξιολογήσεις ότι οι πυρκαγιές δασών που έγιναν την δεκαετία του 90 στην Τουρκία, είχαν σχέση με την ελληνική μυστική υπηρεσία. Εγώ είπα ότι εάν όλα αυτά δημοσιοποιηθούν χωρίς να οριστικοποιηθούν, θα είναι λάθος για τις σχέσεις μας με την Ελλάδα».



Ο δήμαρχος της Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου Καψάλης, είπε: «Η μήνυση για εμάς έχει μεγάλη σημασία. Ζητάμε αποζημίωση για την ανανέωση της έκτασης που κάηκε και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα».



Ο Καψάλης διαμαρτυρήθηκε επίσης λέγοντας ότι το ελληνικό κράτος δεν τους βοηθάει στο συγκεκριμένο θέμα.





Συνημμένο 4



Βλέπε  αναρτημένο αρχείο jPEG 





 



 



 






Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Τοπικά νέα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Τοπικά νέα"
ARTICLES
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
19 °C 68%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies