Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης



Ασθενής χιονόπτωση
3.5 °C 93%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Τεχνολογία
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Το Facebook προσπαθεί να κατοχυρώσει ως εμπορικό σήμα τη λέξη face
Ημερομηνία: 27/11/2010, 19:22 - Εμφανίσεις: 159


Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου, το Facebook, που αισίως πλησιάζει τα 600 εκατομμύρια μέλη ανά τον κόσμο, βρίσκεται κοντά στο να κατοχυρώσει νομικά ως εμπορικό σήμα (trademark) τη λέξη «πρόσωπο» (face), που αποτελεί το πρώτο συνθετικό της εταιρικής επωνυμίας του. Στόχος του είναι να εμποδίσει άλλες εταιρίες και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο να χρησιμοποιούν τον ίδιο όρο και έτσι, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον το Facebook, να βλάπτουν το δικό του εμπορικό σήμα.

To δίκτυο έχει ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία με το αρμόδιο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ, σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ». Αν όντως πετύχει την κατοχύρωση που επιθυμεί (η απόφαση αναμένεται σε περίπου ένα εξάμηνο), το εμπορικό σήμα για το “face” θα έχει περιορισμένη ισχύ και θα απαγορεύει την χρήση της λέξης μόνο σε online διαδικτυακούς τόπους και υπηρεσίες -π.χ. chat rooms και bulletin boards- που χρησιμοποιούνται για την ανταλλαγή μηνυμάτων. Συνεπώς το ευρύ κοινό θα μπορεί πάντα να χρησιμοποιεί τη λέξη “face”, χωρίς να φοβάται ότι παραβαίνει το νόμο. Πάντως, ορισμένοι νομικοί αμφιβάλλουν ότι το κοινωνικό δίκτυο θα καταφέρει να κατοχυρώσει μια λέξη τόσο ευρείας χρήσης όπως το «πρόσωπο».

Από την άλλη όμως, σύμφωνα με δικηγόρους εξειδικευμένους στα πνευματικά και εμπορικά δικαιώματα, η χρήση της συγκεκριμένης λέξης -αν επιτραπεί η σχετική νομική κατοχύρωσή της- θα μπορούσε τελικά να περιοριστεί και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες, όπως στο Facetime της Apple, πράγμα που θα είχε ευρύτερες επιχειρηματικές επιπτώσεις.

Όπως αποκαλύπτεται, το Facebook είχε καταθέσει τη σχετική αίτηση κατοχύρωσης στις αρμόδιες Αρχές από το 2005 και έκτοτε δεν έχει κατατεθεί κάποια αντίρρηση από άλλους τυχόν ενδιαφερόμενους για το προτεινόμενο εμπορικό σήμα.

Το Facebook -που αρνήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την πρωτοβουλία του- προσπαθεί παράλληλα να προστατεύσει και το δεύτερο συνθετικό της επωνυμίας του, δηλαδή τη λέξη “book” (βιβλίο). Έτσι, φέτος τον Αύγουστο έκανε μήνυση στη διαδικτυακή υπηρεσία Teachbook, μια online κοινότητα δασκάλων, κατηγορώντας την για παραβίαση δικαιωμάτων.



Πηγή: pathfinder.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
Samsung Galaxy S23 Ultra
11/2/2023, 13:56
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Τεχνολογία"
ARTICLES
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Ασθενής βροχή
3.5 °C 93%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies