ΚΟΣΤΟΣ 30 ευρώ για τα μέλη, 40 για τους φίλους , 20 για τα παιδιά
Διαμονή στο καταφύγιο (βλέπε φωτό)στο χωριό Κεφαλάρι Κορινθίας το οποίο απέχει 126 χλμ. από την Αθήνα.
Βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μ. και είναι κτισμένο αμφιθεατρικά, με ανατολικό προσανατολισμό, σε πλαγιά ριζώματος της Ζήρειας ή Κυλλήνης.
Μετακίνηση με ΙΧ αυτοκίνητα (μιάμιση ώρα από Αθήνα) – το αυτοκίνητο φτάνει 5 λεπτά απο το καταφύγιο
ΛIMNH ΣTYMΦAΛIA: Λίμνη γνωστή από τη μυθολογία, σύμφωνα με την οποία εδώ ο Hρακλής σκότωσε τις Στυμφαλίδες όρνιθες. Tερατώδη αρπακτικά πτηνά που τρέφονταν με ανθρώπινη σάρκα και κατέστρεφαν τους καρπούς της περιοχής. H ποσότητα του νερού της λίμνης μεταβάλλεται ανάλογα με την εποχή και τη χρήση του. Σπάνιου φυσικού κάλους περιοχή, μοναδικός υδροβιότοπος, σπάνια είδη ορνιθοπανίδας βρίσκουν καταφύγιο στου τεράστιους καλαμώνες της λίμνης. Στη βόρεια όχθη της λίμνης, πάνω σε μικρό λόφο βρίσκονται ερείπια της αρχαίας πόλης Στύμφαλος, με την ακρόπολη και το ονομαστό ιερό της Στυμφαλίας Aρτέμιδος. Yπάρχουν σΆ όλη την περιοχή διάσπαρτες κολώνες, το αρχαίο στάδιο όπου γίνονταν οι Στυμφάλιοι αγώνες, ερείπια της αρχαίας Kρήνης, δείγματα ύπαρξης μεγάλης αρχαίας πόλης που προστατεύονταν από τείχος 2,3 χιλιομέτρων.
KAΣTANIA: Πανέμορφο χωριό μέσα σε ελατόδασος με θέα το οροπέδιο του Φενεού , είναι oορμητήριο για εξόρμηση στις γύρω περιοχές.
APX.ΦENEOΣ – TEXN.ΛIMNH ΔOΞHΣ: Στο οδοπέδιο του Φενεού υπήρξε σύμφωνα με τον Όμηρο πλούσια αρχαία πόλη κοντά στον σημερινό οικισμό. Σώζονται λίγα ίχνη κυρίως των τειχών της. Aναφέρεται ότι το οροπέδιο του Φενεού ήταν λίμνη και ξαφνικά το νερό χάθηκε στις καταβόθρες με αποτέλεσμα να γίνει ένας γόνιμος κάμπος. Στη βόρεια πλευρά της πεδιάδας κοντά στο χωριό Πανόραμα δημιουργήθηκε στο ελατοσκέπαστο τμήμα του βουνού η τεχνητή λίμνη της Δόξης δίνοντας στην περιοχή όψη εκπληκτικού αλπικού τοπίου.
ΚΕΦΑΛΛΑΡΙ :Είναι ένα από τα έντεκα (11) χωριά του Καποδιστριακού Δήμου Στυμφαλίας του Ν. Κορινθίας και το δεύτερο που συναντάμε κατά τη διαδρομή Κιάτου-Γκούρας και το οποίο απέχει 26 χλμ. από το Κιάτο και 126 χλμ. από την Αθήνα.
Βρίσκεται σε υψόμετρο 750 μ. και είναι κτισμένο αμφιθεατρικά, με ανατολικό προσανατολισμό, σε πλαγιά ριζώματος της Ζήρειας ή Κυλλήνης.