Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Νεφώσεις
4.5 °C 81%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Τοπικά νέα
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Δωρεάν Συναυλία Βυζαντινών Ύμνων για τα Θεία Πάθη με τον Πέτρο Γαϊτάνο στον Ιερό Ναό της Νέας Πεντέλης
Ημερομηνία: 31/3/2014, 11:09 - Εμφανίσεις: 255

|09:24


Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη, τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία βυζαντινών ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Νέας Πεντέλης, σε συνεργασία με τον γνωστό καλλιτέχνη κ. Πέτρο Γαϊτάνο, ο οποίος με αγάπη και προσήλωση υμνεί τον Θεάνθρωπο και συμβάλει αφιλοκερδώς στην προσπάθεια του Δήμου για την ενίσχυση των έργων ολοκλήρωσης του Ιερού Ναού...



 









 



ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ





ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ



2132050 018













Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.







www.penteli.gov.gr



www.stergiou-kapsalis.gr





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/3/2014



ΘΕΜΑ: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΥΜΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΓΑΪΤΑΝΟ στη ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ





Πορεία στο Θείο Πάθος



 



Οδεύοντας προς την Ανάσταση του Χριστού, τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 και ώρα 20.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία βυζαντινών ύμνων της Μεγάλης Εβδομάδας στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Πεντέλης.



Μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου – Καψάλη σε συνεργασία με τον γνωστό καλλιτέχνη κ. Πέτρο Γαϊτάνο, ο οποίος με αγάπη και προσήλωση υμνεί τον Θεάνθρωπο και συμβάλει αφιλοκερδώς στην προσπάθεια του Δήμου για την ενίσχυση των έργων ολοκλήρωσης του Ιερού Ναού.



Ο Πέτρος Γαϊτάνος είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, ο οποίος πραγματοποιεί συναυλίες με ύμνους μέσα σε ναούς, συνεχίζοντας έτσι και εκφράζοντας την αιώνια μουσική και ποίηση που έχει γραφτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, για να υμνήσει την πιο υψηλή ανάγκη του ανθρώπου που είναι η πίστη στο Θεό και η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο και όλη τη δημιουργία.



Έχει δώσει πολλές συναυλίες σε μεγάλους ναούς-προσκυνήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου τις παρακολούθησαν συγκλονισμένοι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες και ξένοι. Συνεργάστηκε με διαπρεπείς πνευματικούς ηγέτες της Εκκλησίας μας εντός κι εκτός της Ελλάδας, έχοντας τη συμπαράσταση και τις ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, ο οποίος του παρέδωσε και τον τιμητικό δίσκο για την τεράστια επιτυχία των δίσκων του που έκανε με ύμνους και που φτάσανε το μισό εκατομμύριο πωλήσεις ( 500.000 ! ) στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.



 



Ο καλλιτέχνης είναι ο μοναδικός στην ιστορία της Βυζαντινής μουσικής που έχει σημειώσει τόσο μεγάλες πωλήσεις δίσκων με ύμνους, πωλήσεις που έχουν περάσει σήμερα το ενάμισι εκατομμύριο ( 1.500.000 ! ), ενώ στις συναυλίες του καταφθάνουν χιλιάδες κόσμου από όλες τις ηλικίες.



Με βάση λοιπόν αυτή την ανάγκη έκφρασης αλλά και στάσης ζωής, ο Πέτρος Γαϊτάνος με τη συμμετοχή Βυζαντινής χορωδίας, διευθυντή χορωδίας και αφηγητή, πραγματοποιεί συναυλίες μέσα σε ναούς με ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.



Το πρόγραμμα συνίσταται από ύμνους που αναφέρονται στα Πάθη του Χριστού. πό την είσοδό Του στα Ιεροσόλυμα, το Μυστικό Δείπνο, την Προδοσία, την Σύλληψη, την Καταδίκη, την Σταύρωση, την Ταφή και την Ανάσταση.



Ακούγονται μεταξύ άλλων οι ύμνοι : Ιδού ο Νυμφίος έρχεται, τον Νυμφώνα Σου βλέπω, το τροπάριο της Κασσιανής, Σήμερον κρεμάται επί ξύλου, Eξέδυσάν με, Η Ζωή εν τάφο, Άξιον Εστί, Αι γενεαί πάσαι, Ω γλυκύ μου έαρ κ,α.



Η συναυλία κλείνει με τον Υπέροχο Ύμνο της Αγάπης του Αποστόλου Παύλου, Α’ επιστολή προς Κορινθίους και έχει διάρκεια δύο ώρες.



Οι ύμνοι ερμηνεύονται με τον παραδοσιακό τρόπο που ψάλλονται στις εκκλησίες μας. Στη συναυλία εναλλάσσονται ύμνοι που ερμηνεύονται από τον Πέτρο Γαϊτάνο κι από τη χορωδία, ενώ το πρόγραμμα γεφυρώνεται με αφηγήσεις μαγνητοφωνημένες που ακούγονται με τις φωνές των : Νικήτα Τσακίρογλου, Φιλαρέτης Κομνηνού και Γρηγόρη Βαλτινού, οι οποίοι διαβάζουν χωρία από τα Ευαγγέλια, όπως και Προφητείες από την Αγία Γραφή.



Πρόκειται για ένα οδοιπορικό συγκλονιστικό που αποκαλύπτει μέσα από λόγο και ύμνους την λυτρωτική σημασία των παθών του Ιησού - του Χριστού.



Ο χώρος μετουσιώνεται και οι ακροατές παρακολουθούν συγκλονισμένοι αυτό που μοναδικά έχει σχηματιστεί από τον Πέτρο Γαϊτάνο μέσα από βαθειά μελέτη και πίστη.



Οι συναυλίες αυτές είναι μοναδικές, δημιουργείτε στους Ιερούς ναούς περιβάλλον κατανυκτικό, όπου οι ακροατές παρακολουθούν την εξέλιξη της εκδήλωσης, σχεδόν, μέσα στο σκοτάδι. Δημιουργείτε μια ατμόσφαιρα ουράνια, ενώ η ακρόαση όλης της συναυλίας, που στηρίζεται μόνον σε ανθρώπινες φωνές, απογειώνει και συντονίζει στην κυριολεξία το γεγονός σε ένα ευλογημένο πανηγύρι που λυτρώνει τις ψυχές των ανθρώπων.



Όλα όσα συμβαίνουν έχουν την αισθητική και την ενδιαφέρουσα επιμέλεια του ιδίου του καλλιτεχνεί, ο οποίος συνδυάζει την παιδεία και την εμπειρία του στην εκκλησιαστική έκφραση με την σύγχρονη ματιά του νέου, καταθέτει όλα τα ταλέντα του και ερμηνεύει μοναδικά τους θείους ύμνους.



Πτυχιούχος βυζαντινής μουσικής με άριστα αλλά και ερευνητής της θείας μουσικής χαρίζει με τους συνεργάτες του μία μοναδική εμπειρία, καταγράφοντας έτσι στην ιστορία της μουσικής την μοναδική και αξεπέραστη καλλιτεχνική του παρουσία, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του, αλλά και τη βυζαντινή μουσική με έναν άλλο τρόπο, που ανοίγει νέες προοπτικές στην υψηλή τέχνη, περισσότερο όμως στη συνείδηση και την ομολογία της πίστης στο Θεό.



 



Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Τοπικά νέα"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Τοπικά νέα"
ARTICLES
· Central Europe must prepare for more frequent forest fires, experts warn
· The world is facing irreversible depletion of water reserves, warn UN scientists
· Questions about the Crans-Montana fire
· Avocado: A miracle for our health
· The new amazing trains in China
· If you miss the person from your past relationship
· The borderline personality disorder
· There is a huge difference between someone who loves you and someone who loves the way you make them feel
· What to know about milk
· The borderline narcissistic person
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Νεφώσεις
4.5 °C 81%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2026 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies