Ομιλία για τους 3 Ιεράρχες οργάνωσε ο Εφημέριος του Ι.ν. Αγ.Γεωργίου Ημερομηνία:
10/2/2014, 14:48 - Εμφανίσεις: 149
|14:28
Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πατέρας Λουκάς Τσατήρας για τους Τρείς Ιεράρχες επισημαίνοντας ότι: «Ο Χριστιανισμός υπήρξε ανέκαθεν ο πυλώνας γύρω από τον οποίο αναπτύχθηκε η παιδεία στην Πατρίδα μας και είναι εκείνος ο οποίος βασικά κράτησε την παιδεία ζωντανή τα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς... Σήμερα, σε μια περίοδο που η κοινωνία μας κλυδωνίζεται, σε μια περίοδο που τα αυτονόητα δεν είναι δεδομένα, σε μια περίοδο που θα πρέπει να δείξουμε στις επόμενες γενιές άλλο δρόμο και όχι το δρόμο που μας οδήγησε εδώ, η Ελληνοχριστιανική διαδικασία θα πρέπει να πρυτανεύσει στην παιδεία μας».
ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
2132050 018 /
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
www.penteli.gov.gr /www.stergiou-kapsalis.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/2/2014
ΘΕΜΑ: ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου –Καψάλης παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Πατέρας Λουκάς Τσατήρας για τους Τρείς Ιεράρχες.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Δημοτικής Κοινότητας Μελισσίων και κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Νούλας Νικόλαος.
Ο Δήμαρχος Πεντέλης επαίνεσε την πρωτοβουλία του Αιδεσιμότατου π. Λουκά για τη διοργάνωση της εκδήλωσης επισημαίνοντας ότι: «Ο Χριστιανισμός υπήρξε ανέκαθεν ο πυλώνας γύρω από τον οποίο αναπτύχθηκε η παιδεία στην Πατρίδα μας και είναι εκείνος ο οποίος βασικά κράτησε την παιδεία ζωντανή τα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς.
Σήμερα, σε μια περίοδο που η κοινωνία μας κλυδωνίζεται, σε μια περίοδο που τα αυτονόητα δεν είναι δεδομένα, σε μια περίοδο που θα πρέπει να δείξουμε στις επόμενες γενιές άλλο δρόμο και όχι το δρόμο που μας οδήγησε εδώ, η Ελληνοχριστιανική διαδικασία θα πρέπει να πρυτανεύσει στην παιδεία μας».
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν επίσης ο επικεφαλής της Ανθρώπινης Πολιτείας κ. Παπακωνσταντίνου Δημοσθένης, η Αντιδήμαρχος κα Άντα Χάνου-Μπούσουλα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Βορέας Σεβαστός, Γκατζόλης Παναγιώτης, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες του Δήμου μας.