Συμμετοχή Δημάρχου στη σύσκεψη για την Πολιτική Προστασία και τις Χιονοπτώσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη.. Ημερομηνία:
21/11/2011, 23:30 - Εμφανίσεις: 174
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 21-11-2011
ΘΕΜΑ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, για τις δράσεις προετοιμασίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες και χιονοπτώσεις της νέας χειμερινής περιόδου.
Ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου – Καψάλης παρευρέθη στη σύσκεψη και έδωσε το παράδειγμα με την πολυετή εμπειρία του, για την ετοιμότητα και το σχεδιασμό του Δήμου Πεντέλης με βάση την πρόληψη.
Ο Δήμος Πεντέλης έχει από τις αρχές του Φθινοπώρου ετοιμάσει τον εκχιονιστικό του εξοπλισμό (τοποθέτηση μαχαιριών και αλατιέρας σε πυροσβεστικά) και έχει ζητήσει επιπλέον αλάτι, έχοντας συντάξει σχέδιο δράσης σε δρόμους κατά προτεραιότητα.
Ο Δήμαρχος πρότεινε, να δοθούν άμεσα οι εγκρίσεις του Δασαρχείου για τις αυτονόητες και επείγουσες κοπές ξερών δένδρων πριν την πτώση τους στους δρόμους και να εγκρίνονται οι υπερωρίες του προσωπικού που δίνει μάχη σε δύσκολες συνθήκες για να μην αλλάξει η καθημερινότητα και τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών.