<< Προτεινόμενες ταινίες
ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΧΑΡΡΥ (Deconstructing Harry)
ΕΤ3, Πέμπτη 6/12/2012, 20:00
Κωμική ταινία αμερικανικής παραγωγής 1997
Διάρκεια: 96'
Παίζουν: Γούντι Αλεν, Χέλεν Χαντ, Νταν Ακρόιντ, Σαρλίζ Θέρον, Ελίζαμπεθ Μπέρκλι, Γουόλας Σον, Μπράιαν Μάρκινσον, Ντέιβιντ Ογκντεν Στίερς
Σκηνοθέτης: Γούντι Αλεν
Σενάριο: Γούντι Αλεν
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ: Υποψήφια για 2 ΟΣΚΑΡ στις κατηγορίες Best Writing και Screenplay Written Directly for the Screen (Γούντι ’λεν) ’λλα 2 βραβεία και 4 υποψηφιότητες.
ΥΠΟΘΕΣΗ: Αφιέρωμα: ΟΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΓΟΥΝΤΙ ΑΛΛΕΝ με 6 ταινίες
Ταινία 2η : «Διαλύοντας τον Χάρρυ» [Deconstructing Harry]
Η ταινία περιγράφει την ζωή ενός επιτυχημένου συγγραφέα. Ο Χάρρυ λαμβάνει μια πρόσκληση να πάει στο παλιό του κολέγιο, από όπου είχε αποβληθεί, για να τιμηθεί για το έργο της ζωής του. Η πρόσκληση αυτή τον κολακεύει αλλά και τον φοβίζει. Προσπαθεί να βρει φίλους του να τον συνοδέψουν σε αυτό το γεγονός αλλά όλοι σχεδόν είναι θυμωμένοι για τον τρόπο με το οποίο τους παρουσιάζει στα βιβλία του. Ο ίδιος ο Χάρρυ έχει χάσει την έμπνευση του και δεν μπορεί να γράψει κάτι ενδιαφέρον. Ξεκινά να πάει τελικά στο κολέγιο συνοδευόμενος από το γιο του, που τον απήγαγε από την πρώην γυναίκα του, μια πόρνη και ένα φίλο του. Στο ταξίδι αυτό σκεφτόμενος το παρελθόν του αλλά και τους χαρακτήρες των βιβλίων του προσπαθεί να αντιμετωπίσει το άγχος του, να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα σε σχέση με τον εαυτό και την ζωή του και να ξεπεράσει το συγγραφικό του μπλοκάρισμα.
Μοιραστείτε τη με τους φίλους σας:
Θέλετε να βλέπετε το καθημερινό πρόγραμμα ταινιών της τηλεόρασης στο κινητό σας;
Εγκαταστήστε την εφαρμογή "TV Ταινίες" που δημιούργησε το pentelikonews.gr:
Δείτε επίσης:
Σχόλια:
|
|