Καύσωνας: Οι «καυτές» περιοχές και ημέρες που το θερμόμετρο θα χτυπήσει «κόκκινο» ακόμα και με 45άρια Ημερομηνία:
19/7/2025, 23:48 - Εμφανίσεις: 8
«Καυτή» εβδομάδα αναμένεται από Δευτέρα με το θερμόμετρο να αγγίζει ακόμα και τους 45 βαθμούς σε κάποιες περιοχές της χώρας ενώ στα αστικά κέντρα ο υδράργυρος δεν θα πέφτει κάτω από τους 35 βαθμούς ακόμα και τη νύχτα.
Οι συνθήκες θα είναι δύσκολες και οι γιατροί εφιστούν την προσοχή καθώς εξαιτίας της ακραίας θερμικής επιβάρυνσης, δεν αποκλείεται να υπάρξουν σοβαρά περιστατικά καταπόνησης στον οργανισμό μας.
Οι πιο καυτές ημέρες Όπως προκύπτει από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά η έξαρση του καύσωνα θα ξεκινήσει την Τρίτη και θα κορυφωθεί την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Από Παρασκευή θα ξεκινήσει να υποχωρεί στα δυτικά και βόρεια ωστόσο θα διατηρηθεί στα ανατολικά και νότια μέχρι το Σάββατο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Ειδικότερα οι υψηλότερες θερμοκρασίες πρόκειται να σημειωθούν αρχικά την Τετάρτη με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 41 με 43 βαθμούς ενώ την Πέμπτη οι υψηλές θερμοκρασίες θα επεκταθούν και στα νησιά ενώ τοπικά στα ηπειρωτικά ενδέχεται να σημειωθούν τιμές 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.
Οι καυτές περιοχές Οι περιοχές που πρόκειται να καταγράψουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες Κεντρική Ελλάδα – Θεσσαλία: Λάρισαgoogletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m2"); }); Στερεά Ελλάδα: Θήβα – Λιβαδειά – Σχηματάρι Αττική: Νέα Φιλαδέλφεια, Αχαρνές, Ίλιον, Άνω Λιόσια, Θρακομακεδόνες Πελοπόννησος: Άργος, Σπάρτη, Τρίπολη, Μεγαλόπολη Ανατολικό Αιγαίο – Δωδεκάνησα: Χίος, Καρλόβασι, Κως, Ρόδος, Κρήτη: Ιεράπετρα, Τυμπάκι, Σητεία Βόρεια Ελλάδα: Σέρρες, Δράμα, Κομοτηνή, Διδυμότειχο Θα χρειαστεί χρόνος να δροσίσει Όπως προκύπτει από τον Θοδωρή Κολυδά, η διάρκεια του καύσωνα θα είναι 5 ημέρες για τις περισσότερες περιοχές και οι μέγιστες θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν τους 45 βαθμούς Κελσίου.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_middle_2"); }); Η αποδρομή του καύσωνα θα ξεκινήσει το Σάββατο 26/7 αλλά θα χρειαστεί χρόνος για να εκτοπιστεί εντελώς η θερμική μάζα από τα ανατολικά.
Στο κέντρο της Αθήνας Η θερμική εισβολή είναι προ των πυλ...