Όλοι στην Ιταλία! Ημερομηνία:
Σήμερα 19/7/2025, 08:08 - Εμφανίσεις: 9
Οι Ιταλοί έχουν να το λένε.
Και φέτος παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση αφίξεων και δαπανών Ελλήνων ταξιδιωτών, εδραιώνοντας τη χώρα μας ως τον πρώτο βαλκανικό προμηθευτή τουριστικών ροών στην Ιταλία Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, η Ελλάδα επιβεβαίωσε τον πρωταγωνιστικό της ρόλο ως η σημαντικότερη βαλκανική χώρα στον εισερχόμενο τουρισμό προς την Ιταλία.
Όπως προκύπτει από τη μελέτη της Enit, που παρουσιάστηκε στο «Bridging Destinations», το πρώτο φόρουμ Ιταλίας-Βαλκανίων για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, η Ελλάδα κατέγραψε πάνω από 254.000 αφίξεις Ελλήνων επισκεπτών στην Ιταλία, σημειώνοντας αύξηση +7,3% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Η τάση αυτή καταδεικνύει την αυξανόμενη προτίμηση των Ελλήνων ταξιδιωτών για την Ιταλία, γεγονός που αποδίδεται αφενός στη γεωγραφική εγγύτητα και τους πολιτισμικούς δεσμούς των δύο χωρών και αφετέρου στη διεύρυνση των αεροπορικών συνδέσεων που έχουν καταστήσει πιο εύκολη τη μετακίνηση μεταξύ ελληνικών και ιταλικών πόλεων.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Παράλληλα, η Ελλάδα ήταν η χώρα που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη τουριστική δαπάνη στην Ιταλία το 2024, με συνολικά 367 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας, ξεπερνώντας ακόμα και την Αλβανία και την Κροατία, οι οποίες κατέγραψαν 363 και 290 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.
Οι Έλληνες ξοδεύουν στην Ιταλία Το γεγονός αυτό υπογραμμίζει ότι οι Έλληνες τουρίστες όχι μόνο ταξιδεύουν συχνά στην Ιταλία αλλά ξοδεύουν και περισσότερα, στηρίζοντας έμπρακτα την ιταλική τουριστική οικονομία.
Το προφίλ του Έλληνα ταξιδιώτη στην Ιταλία συνδυάζει ενδιαφέρον για τον πολιτιστικό τουρισμό, την τέχνη, τη γαστρονομία και την πολυτελή διαμονή, ενώ οι προορισμοί με τη μεγαλύτερη ζήτηση περιλαμβάνουν τη Ρώμη, τη Φλωρεντία, τη Βενετία αλλά και μικρότερες πόλεις με ιδιαίτερο χαρακτήρα, όπως η Μπολόνια και το Τορίνο.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ιταλία φαίνεται να αποτελεί διαχρονικό και ελκυστικό προορισμό για τους Έλληνες...