Τζόζεφ Άκερμαν: Ο Τραμπ θέλει να κάνει τις ΗΠΑ λίγο περισσότερο σαν την Κίνα Ημερομηνία:
10/6/2025, 17:40 - Εμφανίσεις: 14
Οι σημαντικές προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ευρώπη και οι δύσκολες αποφάσεις που καλείται να πάρει η ΕΕ εντοπίστηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης Olympia Dialogues «Europe: Reclaiming Vision, Driving Action» που πραγματοποίησε σήμερα ο όμιλος Olympia στο Ζάππειο Μέγαρο με κεντρικό ομιλητή τον Δρ.
Τζόζεφ Άκερμαν και τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, κ.
Κωστή Χατζηδάκη, του Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ.
Γκίκα Χαρδούβελη και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Olympia Group, κ.
Ανδρέα Αθανασόπουλου.
«Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή αναταραχών, δημιουργείται μια νέα τάξη πραγμάτων.
Οι παλιές πρακτικές εγκαταλείπονται και οι παλιές συμμαχίες καταργούνται, ενώ σχηματίζονται καινούργιες», τόνισε ο Δρ.
Τζόζεφ Άκερμαν κάνοντας ειδική αναφορά στην επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία που έφερε ξανά τον πόλεμο στην Ευρώπη μετά από 80 χρόνια, αλλά και στην πολιτική που ακολουθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
«Ο πρόεδρος Τραμπ θέλει να κάνει τις ΗΠΑ λίγο περισσότερο σαν την Κίνα», υπογράμμισε ο πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank και μία από τις πλέον γνωστές προσωπικότητες του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κλάδου, καθώς ο ανταγωνισμός με την Κίνα είναι στην κορυφή της αμερικανικής ατζέντας.
«Ο περιορισμός της Κίνας είναι απόλυτη προτεραιότητα.
Η αντιμετώπιση του ρωσικού ιμπεριαλισμού είναι σε δεύτερη μοίρα», έκανε εκτίμηση ο Δρ.
Άκερμαν επισημαίνοντας πως η αύξηση των αμυντικών δαπανών για τις χώρες του ΝΑΤΟ στο 5% είναι το νέο δεδομένο.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); Οι δύο επιλογές της Ευρώπης Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις η Ε.Ε. έχει δύο επιλογές δήλωσε ακόμα ο ελβετός τραπεζίτης.
«Η πρώτη επιλογή είναι να ακολουθήσει μια άλλη υπερδύναμη όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια στο στρατιωτικό πεδίο με τις ΗΠΑ.
Η δεύτερη επιλογή είναι να αναπτύξει τη στρατηγική της αυτονομία, στρατιωτικά απέναντι στη Ρωσία, οικονομικά απέναντι στην Κίνα και πολιτικά απέναντι στις ΗΠΑ», υπογράμμισε.