Live εικόνα Αθήνας από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης

Σχεδόν αίθριος
11.3 °C 87%
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Κόσμος
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Μετανάστευση: Μειωμένες κατά 30% οι διελεύσεις στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2025
Ημερομηνία: 16/4/2025, 12:12 - Εμφανίσεις: 59



Μειωμένες εμφανίζονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι μεταναστευτικές ροές στην Ευρώπη σε αντίθεση με την ρητορική της Ε.Ε.

που προσπαθεί να δικαιολογήσει τη σκλήρυνση της πολιτικής στα σύνορα με τον «κίνδυνο που ελλοχεύει η αύξηση της παράτυπης μετανάστευσης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Frontex οι παράτυπες διελεύσεις μεταναστών στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 30% το πρώτο τρίμηνο του 2025 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η μείωση παρατηρήθηκε σε όλες τις κύριες μεταναστευτικές οδούς προς την Ευρώπη και αυξήθηκε σε σχεδόν 33.600 λιγότερες αφίξεις τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) από τον Ιανουάριο μέχρι τον Απρίλιο του 2025 κατάφεραν έφτασαν στην Ευρώπη μόλις 34.472 μετανάστες και πρόσφυγες.

Η μεγαλύτερη μείωση, κατά 64%, κατεγράφη κατά μήκος των διαδρομών που διασχίζουν την Αλβανία, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ οι διελεύσεις της ανατολικής Μεσογείου που περιλαμβάνουν τα ελληνικά σύνορα μειώθηκαν κατά 29%.

Μείωση των ροών κατά 26% καταγράφηκε και στο επικίνδυνο πέρασμα της κεντρικής Μεσογείου, αν και ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών που επιχειρούν να φτάσουν στην Ιταλία μέσω της μεγαλύτερης αλλά με λιγότερους ελέγχους διαδρομής, παραμένει αρκετά υψηλός.

Οι διελεύσεις μεταναστών από τα περάσματα – Ο ίδιος άνθρωπος θα μπορούσε να έχει καταγραφεί σε πάνω από ένα περάσματα Πηγή: FRONTEX Τουλάχιστον 585 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο ίδιο διάστημα στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη αυξάνοντας τον ήδη μακρύ κατάλογο των νεκρών.

Το 2024 ήταν η πιο θανατηφόρα χρονιά για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες καθώς σκοτώθηκαν πάνω από 3.5000 άνθρωποι στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο ή την ελπίδα για μια πιο καλή ζωή.

673 νεκροί και αγνοούμενοι στα περάσματα προς Ευρώπη μέχρι τις 16 Απριλίου του 2025, Πηγή: ΔΟΜ Το κόστος της πολιτικής της ΕΕ για τη μετανάστευση Η Judith Sunderland από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που είναι από τους πολλ...

Πηγή/Περισσότερα: in.gr
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Κάντε like κι ακολουθήστε τη σελίδα μας στο Facebook
Στο Twitter:
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Κόσμος"
ARTICLES
· White mushrooms: Properties and benefits
· Narcissistic Personality Disorder: Understanding the complexities
· Ford to Construct Europe's Largest Battery Plant in Turkey Under New Deal
· Redesigned 2023 Peugeot 508 model to be revealed on February 24th, 2023
· BMW: Premiere for updated BMW X5 M Competition and X6 M Competition
· Ford Mustang Mach-E with lithium iron phosphate (LFP) batteries
· How to fix error: Either there is no default mail client or the current mail client cannot fulfill the messaging request. Please run Microsoft Outlook and set it as the default mail client.
· Omega-3 fatty acids and their health benefits
· Samsung Galaxy S23 Ultra review
· Netflix has extended its crackdown on password sharing from Latin America to Canada, New Zealand, Portugal, and Spain
VIDEO NEWS


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
11.3 °C 87%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
DRONE VIDEOS
Drone videos από πολλές περιοχές της Ελλάδας.
Τα πιο πρόσφατα:
· Θεσσαλονίκη
· Καλαμάτα
· Λουτράκι
· Λίμνη Στράτου
· Αγρίνιο
· Τρίκαλα
· Μετέωρα
» Περισσότερα


Ειδήσεις



Ειδήσεις από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων



Copyright 2010-2025 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies