Live εικόνα από το Αστεροσκοπείο Πεντέλης
ΑΡΧΙΚΗ
pentelikonews.gr Media
Προσαρμοσμένη αναζήτηση Google
Διαβάστε τις ειδήσεις μας μέσω RSS Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Google Plus Ακολουθήστε μας στο Twitter Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο YouTube

Οι ακριβές λίστες της σκηνοθετημένης επικοινωνίας
Ημερομηνία: 10/1/2021, 12:36 - Εμφανίσεις: 540

 Ματίνα Παπαχριστούδη στο ΠΡΙΝ του Σαββατοκύριακου

Καμία έκπληξη από την τέταρτη κατά σειρά χρηματοδοτική «ένεση» της κυβέρνησης στα μίντια που τέθηκαν, από την αρχή της πανδημικής κρίσης, στην υπηρεσία της χειραγώγησης του Μαξίμου. Η νέα λίστα Κικίλια, υπογεγραμμένη την παραμονή των Χριστουγέννων, ανέρχεται σε 18,5 εκατ. ευρώ και προβλέπει τη διάθεση διαφημιστικών κονδυλίων στα ΜΜΕ με κριτήρια τηλεθέασης, ακρόασης και απήχησης. Έρχεται να προστεθεί στις δυο πρώτες λίστες Πέτσα, 11 και 9 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, που δόθηκαν τον Μάρτιο και τον Μάιο του περασμένου έτους και στα 2 εκατ. ευρώ που έδωσε ο ίδιος στους σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας τον περασμένο Νοέμβριο. Συνολικά, λοιπόν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε δέκα μήνες χαρίζει στα μίντια περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ, με μόνο στόχο την εξαγορά της ολοκληρωτικής τους στήριξης στις ολοκληρωτικές πρακτικές διαχείρισης της πρωτόγνωρης κρίσης.

Αυτό που πληρώνει αδρά το καθεστώς Μητσοτάκη στα ΜΜΕ είναι η κατασκευή μιας ανύπαρκτης πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας, με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση και τη δράση της σε πολλαπλά σκηνοθετημένα σόου, χωρίς καν κομπάρσους. Είναι η ολοκληρωτική χειραγώγηση και παραπληροφόρηση, με την εξαφάνιση της πραγματικότητας που βιώνει ο ελληνικός λαός.

Οι υπηρεσίες προπαγάνδας, η λογοκρισία, η εξαφάνιση κάθε είδους κριτικής αναφοράς στα πεπραγμένα της κυβέρνησης, η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η αγιογράφηση του πρωθυπουργού, προσφέρθηκαν απλόχερα από την πλειονότητα των ΜΜΕ, κυρίως από τους ολιγάρχες της τηλεόρασης.
Παρατηρείται η λειτουργία ενός ιδιότυπου μοντέλου «συνεταιρισμού» ανάμεσα στους ιδιοκτήτες πανελλαδικών καναλιών και ανώτατων στελεχών τους με το κυβερνητικό σύστημα, ενώ στον «συνεταιρισμό» προσχώρησαν και οι κεντρικές ιστοσελίδες ενημέρωσης, οι οποίες απαιτούν ένα ξεροκόμματο της συναλλαγής.

Η κυβέρνηση πληρώνει αδρά τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ επιπλέον ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις τους, όπως αποδείχθηκε με τις ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου για την τηλεόραση, το οποίο θα έρθει στη Βουλή στις 15 Γενάρη. Οι καναλάρχες είναι διπλά ωφελούμενοι. Όχι μόνο πληρώνονται αλλά επιβεβαιώνουν την ισχύ τους ως καθοριστικοί παράγοντες στη διατήρηση της κυβερνητικής εξουσίας.

Η διάθεση των 40 και πλέον εκατ.ομμυρίων ευρώ στα μίντια προϊδεάζει για ένα πιθανό εκλογικό σενάριο που διακινείται το τελευταίο διάστημα. Εκτίμηση που επιβεβαιώνεται και από μια πέμπτη «λίστα» διανομής διαφήμισης, του υπουργείου Εσωτερικών. Μέσα στα Χριστούγεννα προκηρύχθηκαν δυο διαγωνισμοί για το ποσό των 3 εκατ. ευρώ που θα διαθέσει το υπουργείο, με στόχο να προβάλλει τη δυνατότητα των ομογενών να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους.

Τα 2,7 εκατ. ευρώ προβλέπεται να διανεμηθούν στα ξένα μίντια, ενώ 300 χιλιάδες ευρώ θα δοθούν σε εγχώρια ΜΜΕ. Το δεδομένο ότι ο νόμος ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και η επικοινωνιακή προβολή τους γίνεται τους πρώτους μήνες του 2021, αρκεί για να φωτιστεί ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης. Εξάγει πλέον το μοντέλο «μπουκώματος» ΜΜΕ για την εξασφάλιση της θετικής προβολής της και στα ξένα Μέσα.Πηγή: greekmme.blogspot.com
Μείνετε σε επαφή μαζί μας:
Πατήστε στη σελίδα του pentelikonews.gr στο Facebook
Κάντε μας στο Twitter
Εγκαταστήστε στο smartphone σας την εφαρμογή του Pentelikonews.gr:
Σχόλια
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
Περισσότερα θέματα στην κατηγορία "Media"
VIDEO NEWS


ΕΥΡΕΣΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑΒρείτε τον ταχυδρομικό κώδικα οποιασδήποτε περιοχής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό


ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΑ
Περισσότερα >
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ
ΚΑΙΡΟΣ LIVE

Σχεδόν αίθριος
6.6 °C 66%
Περισσότερα >>
TV - ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ο ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ (HITMAN'S BODYGUARD) (STAR, σήμερα 21:00)
ΤΟ ΧΑΡΙΣΜΑ (SOLACE) (STAR, σήμερα 23:30)
Περισσότερα
DOWNLOADS
- Περισσότερα >
ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ

Live γραφική ενημέρωση για τους σεισμούς στην Ελλάδα
GREEKLISH CONVERTER

Μετατρέψτε απλά και εύκολα κείμενο από greeklish σε Ελληνικά >>
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ
Ημερήσιοι επισκέπτες: 3.200
Συνολικοί επισκέπτες: 1.892.673
Online τώρα:314
Διαφημιστείτε στο pentelikonews.grΕιδήσειςLIVE SCORES

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΜετοχές live
Copyright 2010-2021 © pentelikonews.gr
Privacy Policy and Cookie Policy - Πολιτική απορρήτου και cookies